ECOSISTEMA DE RESTAURACIÓ – HOTELER
Des de l’òptica cultural es proposa visibilitzar el model de La Brutau Gastronòmica com a valor universal de l’alimentació des d’una dimensió antropològica.
El projecte La Brutau Gastronòmica planteja avançar en el marc de la cuina cognitiva creant un espai gastronòmic que vagi més enllà del marc alimentari, per tal de transcendir el benestar des de la salut i la teràpia. També es treballarà la consciència col·lectiva vers la inclusió social de persones en perill de risc social i/o amb (dis)capacitació. Un model que es focalitza en el desenvolupament social, l’alimentació saludable i l’hàbitat sostenible.
Els principis generals de La Brutau Gastronòmica són: recuperació del concepte de la socialització dels horts. (Uns horts recuperats recentment per l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i originàriament propietat de la fàbrica La Brutau.) Una producció pròpia. El concepte de producte de km0. Establir una relació d’integració i consciència amb els actors social i cultural del municipi i la comarca, com ara el polígon del Pla de Poliger, l’escola municipal, les persones amb inquietuds per viure al municipi des dels valors de marca de compromís social i sostenible. O incidir, entre d’altres, en la capacitat cognitiva de les persones a través de l’aliment per tal d’aportar beneficis.