FUTUR

Imaginem un espai que s’inspira en la terra, en la forma en què l’ecosistema natural del planeta s’ha mantingut sota l’assaig i error durant 3.800 milions d’anys. Aquest  espai respon als valors de multifuncionalitat, km0, fluïdesa, evolució, canvi. Imaginem un espai on la innovació (en el sentit en què la innovació és la base de la creativitat i de l’evolució humana) viu en l’educació, en el tractament de persones d’edat més avançada, en la investigació per a empreses, per a joves, per a adults, per a gent gran, en un model d’hotel bioinspirador. Aquesta innovació no es filtra per l’economia, sinó que s’estén horitzontalment a totes les àrees de l’ecosistema de la fàbrica i inspira tots els motors generadors en estat evolutiu; un sistema d’aigües que s’inspira en el sistema sanguini del cos i converteix les aigües brutes en netes a través de la naturalesa.

En aquest espai tot s’interrelaciona, i els usos i els recursos i els materials base parteixen de la puresa, ja no només ecològica sinó local, conscient, genètica, amb totes les variables d’igualtat de gènere, d’inclusió d’altes capacitats, de consciència de qualitat de vida per als treballadors, les persones;  una ecologia aplicada a tots els àmbits, un espai destinats al pensament, un espai que pot acollir un festival en totes les seves àrees, que pot acollir un curs universitari; un espai que respongui en caràcter de polivalència a les necessitats de cada moment present, que és el que fa la naturalesa amb la seves mutacions i amb els seus canvis i formes, portat a terra i en equilibri. Es tracta d’un espai preparat per rebre el present en cada moment històric.

Volem afegir que aquest espai no és un hàbitat tancat, perquè com a ecosistema es relaciona amb altres ecosistemes, com poden ser les empreses del polígon,  les zones verdes del municipi, altres edificis proactius del poble i també iniciatives… i no només del poble sinó del món. És un ecosistema que  s’interrelaciona internament amb el que es construeix a dins i s’interrelaciona externament amb el que es construeix a fora.

Imaginem un espai així, un espai on s’inclouen els actius per a la salut, per al benestar mental, emocional, físic, on s’inclouen els agents per a la creativitat, els activadors per a la innovació, l’espai temps per a la producció cocreativa; imaginem junts un espai així.

Aquest espai no es basa només en el que crearà, sinó des d’on ho crearà i on tot el procés, des del moment en què comença, ja s’està innovant.

VISIÓ

Un ecosistema integral d’interrelació i actuació holística.

Escalable a tot el planeta per al bé comú.

MISSIÓ

Crear les condicions idònies per ser un bioindicador del benestar per a tots els éssers vius sota els principis biomimètics.

VALORS

Bioconsciència . Eficiència – Fractalitat . Naturalesa – Interrelació . Benestar.

Creativitat . Fluïdesa . Circular – Biomimètica . Ecosistema.

© Copyright - La Brutau Àrea Circular | Ajuntament de Sant Jaume de Llierca by Ergates